Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Το διακύβευμα





Κεντρικός έλεγχος, χρήμα, ιδιοκτησία. Τρία υπέροχα εργαλεία του πολιτισμού.Τι θα κάναμε χωρίς  κεντρικό έλεγχο μπροστά σε μια στρατιωτική επίθεση, μια επιδημία, μια οποιαδήποτε μεγάλη φυσική καταστροφή; Κανείς δεν μπορεί να φτιάξει προιόντα και υπηρεσίες γιανα καλύψει όλες τις ανάγκες του. Πως θα αγοράζαμε μια Μερσεντές πληρώνοντας την με πατάτες ή με φακές; Ή βελόνες πληρώνοντας με Μερσεντές; Τέλος ότι ο χώρος που μένουμε και τα προσωπικά μας είδη δεν μας ανήκουν. Οτι ζούμε σε μια χίπικη κομούνα όπου όλα ανήκουν σε όλους αφού "γυμνοί ερχόμαστε και γυμνοί φεύγουμε". Πόση ειρήνη θα υπήρχε έτσι; 

Βασική διαδικασία για να λειτουργήσει ο κεντρικός έλεγχος ειναι οι κάτω να υπακούουν τους από πάνω. Αλλιώς κεντρικός έλεγχος δεν υπάρχει, κάνει ο καθένας το δικό του και καμία δουλειά δεν προχωράει ποτέ. Κάποτε ανώτατη βαθμίδα ήταν η ηγεσία των κρατών που κανόνιζε τον έλεγχο σε συγκεκριμένες περιοχές. Μετά οι συμμαχίες και οι ηγεσίες τους κανόνιζαν ακόμα μεγαλύτερες περιοχές. Και σήμερα έχουμε την υπερελίτ, που περιοχή ελέγχου της είναι όλος ο πλανήτης. Σαν αποτέλεσμα σήμερα, με τους υπολογιστές και τα παγκόσμια δίκτυα, ελάχιστα άτομα ελέγχουν τις τύχες όλης της ανθρωπότητας. 

Θα έλεγε κανείς ότι έτσι σπουδαία που το έχουμε οργανώσει αρκεί να πούν 100-200 δισεατομυριουχοι "γεννηθήτω φως" και όλο το απο κάτω τους δέντρο υπακούοντας ο κάθε ένας τον απο πανω του θα εκαναν σε ελάχιστο χρόνο τον κόσμο ολοκληρο παράδεισο. Γιατί τα πράγματα λοιπόν δεν είναι έτσι; 






 
Ποιο κριτήριο αξιολόγησης θα μπορούσε να εγγυηθεί οτι αυτά τα ελάχιστα άτομα, που αναλαμβάνουν μια τόσο τεράστια ευθύνη, θα είχαν  έστω την παραμικρή πιθανότητα να ανταποκριθούν σωστά;  Γεννήθηκαν με δείκτη νοημοσύνης 200; Είναι απεσταλμένοι ενός άγνωστου Θεού που γνωρίζει το ασφαλές μέλλον ολοκληρης της ανθρωπότητας οπότε και κάθε σωστή κίνηση που πρέπει να γίνει προς τα εκεί; 
Όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει λύσει τόσο λίγα προβλήματα στη ζωή της που μπορεί να μην ξέρει ούτε πως να βάλει το βρακί της κανονικά. Αφού για τα πάντα φρόντιζαν πάντα οι υπηρέτες της. Το ίδιο και για την συντριπτική πλειοψηφία των από πάνω.



Δεν υπάρχει λοιπόν κεντρικός έλεγχος, όχι με την μορφή που όλοι τον σκεφτόμαστε. Ένα νοητό τιμόνι όπου κάποιοι σοφοί ή πανέξυπνοι παίρνουν αποφάσεις για την ευημερία της ανθρωπότητας και την οδηγούν προς τα εκεί. Αντίθετα είναι σαν κακομάθημένα μωρά που εκμεταλλεύονται τον κεντρικό έλεγχο για να ικανοποιήσουν κάθε τους καπρίτσιο παίζοντας τον κόσμο στα χέρια τους σαν ένα παιχνίδι και αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο πέραν της διασκέδασης τους.



Το καταφέρνουν με την απώλεια ελέγχου στο δεύτερο υπέροχο εργαλείο του πολιτισμού. Οι τρελοί έχουν συγκεντρώσει όλο το χρήμα της γης στα χέρια τους. Δυστυχώς τα συστήματα μας το επέτρεψαν κι αυτό. Εχουν λοιπόν πάρα πολλά χρήματα για να εξαγοράσουν πολλούς απο κάτω που αρνουνται να υπακούσουν  στην τρέλα. Ή για να πληρώσουν κάποιους να τους συνετίσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Οπότε καταλήγουν όλοι με το καλό ή με το αγριο συνεργαζόμενοι στην παράνοια των απο πάνω, ας είναι καλά ο κεντρικός έλεγχος και το εκτροχιασμένο χρήμα. 

Τέλος η ιδιοκτησία δεν υφίσταται στην ουσία όταν δε υπάρχει νόμος. Απόδειξη αυτό που έκαναν με τα μνημόνια σε όλη τη νότια Ευρώπη αυτά τα πέντε χρόνια. Τι σημασία έχει που κατείχες ένα σπίτι το 2009; Ας είναι καλά ο κεντρικός έλεγχος και το χρήμα σε όλους όσους πρέπει να υπογράψουν  για να γίνουν όλα μια τρέλα. Που κάποιοι άλλοι παλι πληρωμένοι θα το πουλάνε στα σοσιαλ μίντια και τα ΜΜΕ σαν την απόλυτη σοφία. Σου κάνουν λοιπόν το μισθό μισό, νομοθετικά, διαλύουν κι όλη την αγορά  πάλι νομοθετικά,  και σε πέντε χρονια όχι μόνο δεν έχεις τίποτα, τους Ισπανούς τους πετάνε στο δρόμο πληρώνουν και από πάνω. 

Αυτά διακυβεύονται λοιπόν σ'αυτή τη διαπραγμάτευση που φαίνεται ευρωπαική, όμως δεν είναι, και φαινεται να αφορά μόνον χρήματα, όμως ούτε έτσι είναι.  Στην πραγματικότητα η  ελληνική πρόταση θίγει το ζήτημα εφ όλης της ύλης. Οταν ο κεντρικός έλεγχος έχει ξεφύγει εντελώς ποιοί θα επαναφέρουν το σκάφος; Αυτοί που το οδηγούν;  ότι όλος ο κόσμος ξέρει εδώ και αιώνες ειδικα απο τους Δίδυμους Πύργους και ύστερα. Ότι όλα είναι μια απάτη που για να κρατηθεί έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια γενικευμένη παράνοια, που πρέπει επιτέλους να σταματήσει. 

Γι’ αυτό ο Σόιμπλε αρνείται τόσο πεισματικά, όχι γιατί έχει κάποιο καλύτερο σχέδιο για την ευρώπη ή την ανθρωπότητα. Υπηρέτης είναι κι αυτός άπως και όσοι πληρώνει αυτός. Δεν α χαλάσει ο Σοιμπλε τον κεντρικό έλεγχο κι ας πηγαίνουν τα μωρά το υπερωκεάνειο ντουγρού στα βράχια. Του έχουν υποσχεθεί θέση στο ελικόπτερο ή τις σωστικεςλέμβους και... θα έχει πλάκα. Ειναι όλοι τους θεοπάλαβοι έτσι κι αλλιώς. 

Ξερουν όμως πλέον ότι και ο κόσμος το ξέρει. Αυτό μάλλον οφείλεται σε όσα διάβασε ολόκληρος ο πλανήτης την τελευταία 15ετία στο Ιντερνετ. Η η πνοή της λογικής λοιπόν και της εξυγίανσης που θα ξεκινήσει έτσι και η πρόταση της Ελλάδας κερδίσει ξέρουν ότι θα αλλάξει ολοκληρο τον κόσμο παντού.  και θα τους χαλάσει το παιχνίδ καταστροφή τους. Το ντόμινο του απόλυτου χάους, με τον κεντρικό έλεγχο να μην εξυπηρετεί κανένα παγκόσμιο συμφέρον, με το χρήμα μόνο να διαλύει συνειδήσεις, και χωρίς καμία έννοια ιδιοκτησίας και νομου πέρα από όσων μπορείς να κρατήσεις με τα όπλα, αν η πρόταση της Ελλάδας δεν περάσει, η ανθρωπότητα το ξέρει;



Και δεν θα πω «όλη η υπόλοιπη ανθρωπότητα» γιατί αυτό είναι το πιο τρελό από όλα. Που έχουμε φτάσει να θεωρούμε ανθρωπότητα μερικές χιλιάδες σοβαρότατα διαταραγμένους ψυχοπαθείς, που κάναμε όλοι το λάθος να τους δώσουμε τον κεντρικό έλεγχο των κοινωνιών μας. Και «υπόλοιπο» όλα τα δισεκατομμύρια καλούς φιλήσυχους και πολύ χρησιμότερους ανθρώπους που ΕΙΝΑΙ πραγματικά η ανθρωπότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου