Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Φυσική Α' Λυκείου

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε την πορεία που διαγράφει ενα οποιοδήποτε αντικείμενο κινείται αρχικά με μια ταχύτητα και στην συνέχεια,  χάνει την κινητική του ενέργεια.



Η πορεία που θα έχει το αντικείμενο σε κάθε σημείο είναι η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται πάνω του. Δηλαδή όσο η κινητική του ταχύτητα (Uκινητική) μειώνεται, τόσο,όπως βλέπετε στις δυο αναλύσεις των δυνάμεων, το σώμα τείνει να πάρει την κατεύθυνση του βάρους του (Β) με ταχύτητα την συνισταμένη των δυνάμεων που ασκονται πάνω του.

ΠΟΤΕ δηλαδή το σώμα, την στιγμή που θα απωλέσει την κινητήρια δύναμη του δεν θα πέσει σαν να το αφήναμε απο τον ουρανό, μόνο με το βάρος του και μόνο με την επιτάχυνση πτώσης. Θα πέσει αφου πρώτα το σώμα διανύσει με την αρχική του ταχύτητα και με ελειπτική πορεία  μια απόσταση ανάλογη της ταχύτητας που αρχικά το κινούσε. Αυτό στην Φυσική Α΄ Λυκείου ονομάζεται θεωρία της ελεύθερης πτώσης.

Για να πέσει λοιπόν κάθετα προς τη γη ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ που αρχικά κινείται με ταχύτητα περίπου 2 φορές την ταχύτητα του ήχου θα πρέπει, για κάποιο λόγο, πρίν αρχίσει να πέφτει να χάσει εντελώς την αρχική του ταχύτητα, Uκινητική . Αυτό θα μπορούσε να γίνει στις εξής θεωρητικές περιπτώσεις:

  1. Προσέκρουσε το αεροπλάνο σε έναν τοίχο, κάπου στον ουρανό και η κινητική του ενέργεια μηδενίστηκε πρίν αρχίσει να πέφτει
  2. Πήγαινε για κάποιο λόγο εντελώς κάθετα πρός τον ουρανό, κι εκεί, έπαθε ότι έπαθε, οπότε η κινητική του ενέργεια έγινε και πάλι μηδέν.
  3. Πήγαινε κάθετα πρός τα κάτω, με τα ίδια αποτελέσματα. Σ'αυτή τη περίπτωση βέβαια, ενα αεροπλάνο με 2 μαχ μετά που θα χαλουσε, θα διατηρούσε σαν ταχύτητα πτώσης και την αρχική του ταχύτητα και θα επιτάχυνε με την επιτάχυνση της βαρύτητας.
  4. Κάτι ίσου όγκου και βάρους με απόλυτα αντίθετη πορεία κτύπησε το αεροπλάνο, και έτσι εκμηδένισε τελείως την κινητική του ενέργεια. Σε μια τέτοια περίπτωση αυτό το κάτι θα έπρεπε να πέφτει επίσης ενσωματομένο μαζί με το αεροπλάνο στην συνέχεια. Εκτος και άν τα δυο σώματα συγκρουόμενα διαλύθηκαν αμφότερα οπότε πάλι τα θραύσματα τους θα πραγματοποιουσαν το κάθε ένα ανάλογα την πορεία πρόσκρουσης του μια πορεία ελεύθερης πτώσης και πάλι ελλειπτική.

Το παρακάτω βίντεο, χρησιμοποιηθηκε χθές, απο την προπαγάνδα των πολεμοκάπηλων που θελουν να εισβάλουν στην Λιβύη, για να αποδείξουν ότι ο Μ. Καντάφι παραβίασε την παύση πυρός και "βομβάρδισε" με το εν λόγω πολεμικό αεροσκάφος, την Βεγγάζη. Η αντίστοιχα με τις αντίθετες απόψεις ότι αυτό είναι αεροπλάνο των ανταρτών (που άραγε που το βρήκαν αφού έως σήμερα διαμαρτύρονταν ότι δεν έχουν) και ο Καντάφι παραβιάζοντας την κατάπαυση, υποτίθεται το κατέρριψε!




Είναι σημαντικό (για να δείτε και πώς δουλεύει η προπαγάνδα των βίντεο) ότι έχει γίνει πολλαπλό μιχάζ στο βιντεο αυτό. Με τις ίδιες σκηνές να επαναλαμβάνονται σε βίντεο, υποτιθέμενα ερασιτεχνικα που υποτίθεται τραβήχτηκαν απο κινητά. Σ'αυτό το μιξάς παρουσιάσζουν αεροπλάνα που πετούν παντοιοτρόπως και κανονικά και ξαφνικά το εν λόγων καθέτως ιπτάμενο αεροπλάνο. Γι'αυτό στο βίντεο αυτό πηγαίνετε κατευθείαν στο σημείο 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα, έως 1 λεπτό και 29 δευτερόλεπτα, για να παρακολουθήσετε μόνο το εν λόγω αεροπλάνο χωρίς όλες τις άλλες παραπλανητικές προσθήκες.


Πώς πετούσε το αεροπλάνο αυτό και τι του συνέβη για να πέφτει κάθετα στη γή σαν πέτρα που την έριξαν απο τον ουρανό; Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

Βεβαίως αν το αεροπλάνο είναι ομοίωμα αεροπλάνου, που αφέθηκε απο κάποιο ελικόπτερο απο αρκετά πιο ψηλά τότε φυσικά θα έπεφτε κάθετα. Κάποιοι ειδοποιημένοι απο κάτω ήταν έτοιμοι να το βιντεοσκοπήσουν απο την Βεγγάζη. Πέφτοντας το αεροπλάνο κάθετα, πυροδοτούν την αρχική του ανάφλεξη, και  πέφτει έτσι φλεγόμενο όπως πρέπει , κτυπημένο απο οτιδήποτε. Όπως το ομοίωμα είναι γεμάτο εκρηκτικά, όταν συγκρούεται στο έδαφος κάνει επίσης μια εντυπωσιακή έκρηξη χρήσιμη τόσο για το βίντεο όσο και για να καταστρέψει ταυτόχρονα όλα τα πειστήρια της απάτης !

Αυτά όμως είναι σενάρια, και θεωρίες συνομωσίας, μην τα πιστεύετε. Απλά πιστέψτε ότι η αμερικάνικη προπαγάνδα μπορεί να καταργήσει ακόμη και τους θεμελιώδεις νόμους της Φυσικής !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου