Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Η καλή δράση αποδίδει περισσότερο

Είναι ενα σημείο των καιρών ή είναι ακριβώς μια απόρρεια του νόμου της προσφοράς και της ζητησης;  Σε έναν κόσμο δηλαδή γεμάτο διαφθορά όπου η ποιότητα είτε συστηματικά εξαγοράζεται για να εκλίπει, είτε πωλείται σε ληστρικές τιμές, αυτό να είναι ακριβώς που η αγορά ζητάει; Λίγη τιμιότητα και ποιότητα επιτέλους !
Η κακία, σαν οδηγός επιχειρηματικότητας, οδηγεί σε πλείστες τριβές και φθορές τον επιχειρηματία που την αποδέχεται σαν τον "πλέόν αποδοτικό και σύντομο" δρόμο επιτυχίας και εν τέλει δράσης. Το εγχείρημα έτσι στην πραγματικότητα κοστίζει περισσότερο και αποδίδει λιγότερο. Είναι δηλαδή ευκολότερο και συντομότερο στην ΒΡ παραδείγματος χάρη και τις άλλες μεγάλες εταιρίες πετρελαίου, να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο με άλλες ενεργειακές πηγές, απο τον αγώνα τους να κατακτήσουν όλα τα εδάφη όπου το πετρέλαιο σήμερα βρίσκεται. Ειναι ακομη ευκολότερο συντομότερο και κοστίζει απείρως φθηνότερα, να συνεταιριστούν με κράτη που έχουν πετρέλαιο, απότι να πληρώσουν μια μακριά σειρά εμπλεκομένων προκειμένου να τα κατακτήσουν και έτσι να παίρνουν το πετρέλαιο τους "τζαμπα".
Το υποτιθέμενο "τζαμπα" κόστος οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής κάποιος ληστεύει, δεν είναι καθόλου χωρίς κόστος τελικά. Ετσι ολοενα αναδεικνύεται η "καλή" δράση και οι λεγόμενες "κοινωνικές επιχειρήσεις" όχι μόνο να επιτυγχάνουν συντομώτερα και ευκολότερα, αλλά να αποδίδουν και περισσότερο.
Περισσότερα στο πολύ κατατοπιστικό άρθρο της Καθημερινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου