Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Η δικαιοσύνη είναι η λύση

  • Απο το 81 και ύστερα οι ελληνικές κυβερνήσεις αδικούσαν συστηματικά το λαό, δανιζόμενες υπέρογκα, και τρώγοντας όλα τα χρήματα σε ένα στενό μικρό κύκλο διαφθοράς χωρίς ανάπτυξη
  • Κάποια στιγμή χωρίς πραγματική ανάπτυξη τα δανεικά στέρεψαν, προέκυψε μεγάλη ανάγκη δανεισμού και εκεί άρχισαν φυσικα να ανεβαίνουν τα επιτόκια
  • Τον κερδοσκοπικό βομβαρδισμό, ή κυβέρνηση, τον  πέρασε κατευθείαν στις οικονομίες των νοικιοκυριών, αφήνοντς άθικτα τα δικά της και των περιξ της κεφάλαια και καταθέσεις, παρά τις διαρκείς, προεκλογικά και μετεκλογικά δηλώσεις για μεταρρυθμίσεις.
  • Με την αφαίμαξη του λαου, με την οποία ΘΑ στήριζε μια μεταβατική περίοδο μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση αντίθετα στήριξε μια δανειοληπτική ικανότητα που δεν είχε, ίσα για να πάρει ένα ακόμη δάνειο.
  • Έτσι δανείστηκε πάλι, ενα σωρό χρήματα  αυτή τη φορά, από τοκογλύφους φυσικα πάλι, λέγοντας ότι το έκανε για να σώσει τα νοικοκυριά απο πτώχευη !
  • Τοκογλυφία την οποια  θα πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επειδή η κυβέρνηση "τους έχει στο χερι" και μπορει να τους τα πάρει πανεύκολα και κατευθείαν. Αντί για να χρηματοδοτηθεί απο τη μεσαία τάξη, λίγο πιο δύσκολα.
  • Επειδή ανάπτυξη χωρίς κατανάλωση δεν υπάρχει, και κατανάλωση με τέτοια φτώχια αποκλείεται να υπάρξει, οι φτωχοί θα καταναλωνουν κάθε μέρα λιγότερο. 
  • Ακόμα και αναγκαστικά και ληστρικά, χρηματοδοτώντας όλο αυτό το σύστημα, σε τρία χρόνια όταν πλέον οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν δώσει ακόμη και αυτές τις 10-15000 που τυχόν έχουν στην τράπεζα ή κάποια ακίνητη περιουσία, η χρηματοδότηση θα τελειώσει. Αν επιχειρήσει η κυβέρνηση να πάρει κι άλλα απο τους μή έχοντες, θα γίνει βίαιη επανάσταση. Αν δεν έχει γίνει έως τότε. 
  •  Σαν λύση στο παραπάνω πρόβλημα διαχείρισης, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινωσει την παραίτητησή της για τότε. Αφού όπως δήλωσε δεν την ενδιαφέρει αν θα κάνει άλλη θητεία. 

 Η Ελλάδα όμως θα εξακολουθεί να υπάρχει τότε. Αυτό θα πρέπει μάλλον να απασχολήσει όσους σκοπεύουν να πάρουν "το μαγαζί" τότε. Γιατί τότε 10 εκ τουλάχιστον έλληνες καταναλωτές, θα μπορούν να καταναλώσουν μηδέν.

Ολόκληρη η Ελληνική οικονομία, υπό ελληνική η γερμανική δίακυβέρνηση δεν έχει σημασία, θα πρέπει πλεον να στηριχθεί στην τυχόν αυξημένη κατανάλωση Φεράρι, Πράντα, και ανέγερση ακόμη πιο πολυτελών κατοικιών που θα κάνουν οι ελάχιστοι μυημένοι στο κόλπο που στο μεταξύ θα έχουν γίνει αστρονομικά πλούσιοι. Η κατανάλωση αυτών θα έχει τόσο πολύ αυξηθεί ώστε να καλύψει όλες τις απώλειες σε τζίρους της αγοράς; Μια βίλα στην Εκάλη, όσο πιο πολυτελής και αν γίνει θα αρκεί για να θρέψει χιλιάδες πολιτικους μηχανικούς, σε αντιστάθμισμα πολλαπλών διαμερισμάτων και συνηθισμένων κατοικιών που θα έκτιζαν, αν οποιοσδήπότε έλληνας είχε τα χρήματα να το κάνει;

Η μεσαία τάξη που παραδοσιακά όσο και βλακωδώς αντί να πληρώνει, απλά κάλυπτε και στήριζε τους κλέφτες, θα πέσει. Η κατώτερη τάξη που πιο κάτω δεν μπορεί να πάει έτσι κι αλλιώς, αναγκαστικά θα αποκτήσει μια πρωτοφανή συνείδηση του τι πραγματικά χρειάζεται. Χίλια πράγματα που μέχρι χθές κατανάλωνε τώρα, λόγω στενότητας, θα το σκέπτεται δέκα κι εκατο φορές πρίν το κάνει. Μια εκπαίδευση που θα κρατήσει τρία τουλάχιστον χρονια. Μετά απο τα  οποία οι παλιές συνήθειες κι ας βρούν λεφτά οι Έλληνες στην κατώτερη τάξη, δεν θα είναι  ποτέ ξανά οι ίδιες.

Δεν θα δίνουν φακελάκι στον πουλημένο γιατρό που δεν θα τους γιάτρευε έτσι κι αλλιώς τέτοιο κάθαρμα που είναι. Δεν θα πληρώνουν τον δικηγόρο αφου δικαιοσυνη δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς.  Δεν θα βλέπουν τηλεόραση δεν θα αγοράζουν εφημερίδες αφού ενημέρωση δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς, αφού όλα τα ΜΜΕ λένε ψέματα. Δεν θα κάνουν χίλιες καταναλώσεις που έθρεφαν μέχρι πρίν λίγους μήνες παραδοσιακά επιχειρηματίες της μεσαίας τάξης, γιατί δεν θα τις χρειάζονται έτσι κι αλλιώς.

 Η δικαιοσύνη είναι η λύση. Αν γκρεμίσεις τη βάση , θα πέσει η κορυφή. Πριν απο την κορυφή καταρρέει η μέση. Η κυβέρνηση ακολουθεί για πολλοστή φορά τον εύκολο δρόμο του πλουτισμού αυτή τη φορά όμως κλέβοντας ασύστολα μισθωτους και τους συνταξιουχους. Επειδή μπορεί να το κάνει. Αντί για να πάρει τα χρήματα, λίγο πιο δύσκολα ίσως, επιτέλους απο την μεσαία τάξη. Διατηρώντας το κοινωνικό οικοδόμημα, και την τάξη πραγμάτων που, στο τέλος τέλος, στηρίζει και την κορυφή. Η δικαιοσύνη δεν είναι ηθικό ζήτημα. Είναι το μόνο οικονομικό σύστημα που λειτουργεί.

Όποιος περιμένει ανάπτυξη με τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι το λιγότερο αφελής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου