Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Μεταφράσεις...

Σημαντικο αυτές τις μέρες είναι πιστεύω να μεταφράζουμε σωστά όσα ακουμε απο τη διπλωματική γλώσσα, στην ελληνική. Αν μεταφράζετε σωστά κάθε φορά που ο πρωθυπουργός η Αγκελα Μέρκελ ή άλλοι νευραλγικοί προταγωνιστές αυτής της άνευ προηγουμένου κοροιδίας σας λένε ότι σας έσωσαν (δηλαδή σας έκλεψαν) ή, θα σας σώσουν (δηλαδή ετοιμάζονται να σας κλέψουν περισσότερο)  τουλάχιστον δεν θα εκνευρίζεστε ότι σας κοροιδεύουν κιόλας ! Μη θυμώνετε. Αυτή τη γλώσσα μιλούν οι άνθρωποι. Θα εκνευριζόσασταν με εναν κινέζο επειδή μιλάει κινέζικα;

Λεξιλόγιο
(στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες λέξεις αν επαναλαμβάνονται με το ίδιο νόημα κάθε φορά σ'αυτήν την "ξένη γλώσσα" της δημαγωγίας)

Χώρα = Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών και μιας χούφτας πέριξ αυτών
Οικονομία = Οι καταθέσεις και τα εισοδήματα της ως άνω Χώρας 
Ελλάδα = Κολωνάκι, Φιλοθέη,  Νότια και Βόρεια προάστια Αθηνών και Μυκονος  
Ελληνες = Τα θύματα


Μεταφράσεις

5/5/2010. Ο Ελληνικός Λαός έξω απο τη Βουλή στην διαδήλωση κατά του Νομοσχεδίου φωνάζει  στα Ελληνικά στους μέσα στην Βουλή (χωρίς μετάφραση)

Γιώργο θυμησου όσα μας έταζες χθές, τ'αρχίδια μας θα παρείς στις άλλες εκλογές 

5/5/2010. Απάντηση Παπανδρέου απο το βημα της Βουλής την ίδια μέρα. 

 Δεν με ενδιαφέρει αν θα κάνω μόνο μία θητεία (αφού αυτή μου αρκεί για να βγάλω όσα θα είχα βγάλει σε δέκα

8/5/2010 .  Τα επεισόδια στους δρόμους και τη Βουλή κατα την ψήφιση του νομοσχεδίου προκάλεσαν δηλώσεις από την ΄Ανγκελα Μέρκελ, η οποία είπε για άλλη μία φορά ότι

......η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην Ευρωζώνη (αφού μόνο γι'αυτό την βάλαμε για να την δανείζουμε με τέτοιους τόκους)

 8/5/2010. Παπανδρέου ύστερα απο την άτυπη σύνοδο 

.....Πήραμε δύσκολες αποφάσεις (για σας), απαραίτητες όμως (για μας),  για να σώσουμε τη χώρα (βλ. Χωρα) από τη χρεοκοπία (που θα κάνατε εσείς) και την καταστροφή (που θα προκαλούσε σε μας)


 ... με τη σημερινή απόφασή μας (φυσικά ερήμην σας), οι χώρες της Ευρωζώνης έδειξαν ότι στέκονται με αποφασιστικότητα δίπλα μας (και όχι δίπλα σας), δίπλα στη χώρα μας (βλ, χώρα), δίπλα στην Ελλάδα (βλ. Ελλάδα). Τις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσει η εκταμίευση του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ (που δεν θέλατε), που εξασφαλίσαμε (γιατί εμείς το θέλαμε) από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (και θα το πληρώσετε θελετε δεν θέλετε). Πόροι, που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε, χωρίς την καθημερινή αβεβαιότητα (απο τις διαδηλώσεις σας και τις αντιρρήσεις σας)  το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης της οικονομίας μας (βλ. οικονομία

 9/5/2010. Παπακωνσταντίνου
 ...Αν το πρόγραμμα πετύχει (πληρώσετε δηλαδή γρήγορα) και μειωθεί με γοργούς ρυθμούς το έλλειμμα έχουμε τη δυνατότητα (δανειοληπτική ικανότητα) να ζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε διαφορετικά (για ενα ακόμη δάνειο που φυσικά θα πληρώσετε πάλι εσείς)

10/5/2010  Σχετικά με παράνομο πλουτισμό ορισμένων, ο κ. Καστανίδης τονίζει ότι:

....Σας θυμίζω, ότι συνεστήθησαν ήδη δύο και θα συσταθούν και άλλες εξεταστικές επιτροπές (γι'αυτό όσοι ενδιαφερόμενοι δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή), μεταξύ αυτών και αυτή που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την εγκληματική οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών (και θα φάει κι αυτή καλά όπως και οι προηγούμενες). Θέλουμε να αναδειχθούν εξατομικευμένες ευθύνες(αποδιοπομπαίοι τράγοι) και να υπάρξει τιμωρία(ώστε να την γλυτώσουν οι πραγματικά υπαίτιοι) . Την ατιμωρησία δεν την αντέχει άλλο ο τόπος (οπότε όσοι κλέψατε μην ανησυχείτε, όπως βλέπετε το χειριζόμαστε καταλλήλως). 

Διαχρονικο  Χρησιμοποιείται ευρέως απο παμπολλους πολιτικούς και μη ομιλούντες την διπλωματικήν
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες (σε 200-250,000 Έλληνες)

11/5/2010 Γιώργος Παπανδρέου στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ

Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά (εσείς θα φέρνετε τα λεφτά κι εμείς θα τα μετράμε
σύμφωνα με κακές γλώσες του κουτσομπολιού φημολογείται ότι αργότερα πρόσθεσε
.... σίγουρα δεν θα μπορούσε να συμβεί το αντίθετο

..... θα δημευτούν περιουσίες υπαλλήλων και πολιτικών που ήταν αποτέλεσμα διαφθοράς (αν καταφέρετε να τους πιάσετε)

.....τώρα όλοι έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες, του παρασιτισμού, της υπανάπτυξης και της κοινωνικής αδικίας (όμως πρέπει να παραδεχτείτε ότι μόνο εσάς συμφέρει να το κάνουμε αυτό)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου