Σάββατο 1 Μαΐου 2010

2 Μαϊου. Μέρα κατάκτησης ή μέρα απελευθέρωσης; Ψηφίζουμε εδώ



ΤΙΠΟΤΑ δεν κρίθηκε ακόμη. Τα μέτρα πρέπει να κατατεθούν πρώτα στη Βουλή. Οσο κατεπείγον και αν ονομαστεί το νομοσχέδιο, μερικές μέρες φτάνουν για να συγκεντρωθούν, τουλάχιστον on line, χιλιάδες ψήφοι κατα. Επειδή η ταχύτητα συντελεί στην επιτυχία, θα θέσω γρήγορα τις επιλογές που έχει Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (όπως και κάθε πολίτης άλλωστε) εδώ που έφτασε η κατάσταση:

1) Παραδίδει την Ελλάδα. Δέχεται δηλαδή, δια μέσου του υποτιθέμενου "διχτυού ασφαλείας", τοποτηρητές του ΔΝΤ και της ΕΕ, όπως και ένα τεράστιο δάνειο με ληστρικά επιτόκια και όρους (όπως οι εγγυήσεις του με υποθήκευση ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ !!)

2) Κάνει άρση πληρωμών. Σταματάει να πληρώνει πιστωτές, κοιτάει το συμφέρον της, τακτοποιεί μόνη τις υποθέσεις της και το δημοσιονομικό της τομέα, και ύστερα, κάνει επαναδιαπραγμάτευση χρέους

3) Πετυχαίνει τη διαπραγμάτευση τώρα. Πιέζει αφόρητα τους πιστωτές της, δια μέσου του 2, ότι δεν θα τους πληρώσει αν δεν σταματήσουν την επίθεση, (που οι ίδιοι οι πιστωτές της κάνουν), και έτσι δανείζεται ποσό ικανό να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις κατ'αρχήν της επίθεσης που υπέστη, και στη συνέχεια να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της. Με επιτόκιο που θα έπαιρνε και η Γερμανία ώστε το δάνειο να αποτελεί εργαλείο δημοσιονομικής εξυγίανσης και όχι ένα επιπλέον πρόβλημα. Δεχεται τέλος επιτηρητές της δημοσιονομικής μεταρρύθμισης σε ρόλο παρατηρητών ομως μονο και όχι εντολοδόχων.

 Ψηφίζετε κι εσείς παραπλεύρως ->

Ότι θεωρούμε ότι μας συμφέρει σαν λαό, το παρουσιάζουμε με την παρούσα ψηφοφορία, πέραν κάθε αμφιβολίας , εδώ. Οτιδήποτε άλλο παρουσιάσει η κυβέρνηση σαν "επιτυχία" της, θα έχει επιτύχει να εξυπηρετήσει άτομα και συμφέροντα που μόνο εκείνη γνωρίζει.

Προσοχή !!! Η ψήφος σας δεν αρκεί !! Πρέπει να μαζευτούν πάρα πολλές ψήφοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Διαδώστε με οποιονδήπότε ηλεκτρονικό ή επικοινωνιακό τρόπο διαθέτετε, σε όλους τους γνωστούς και φίλους σας την παρούσα διεύθυνση και το παρόν δημοψήφισμα. Με αρκετές χιλιάδες ψηφοφόρους, σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση ίσως πειστεί να προβεί σε κανονικό Δημοψήφισμα.


Οι κίνδυνοι, οι συνέπειες
Φυσικά κάθε διαπραγμάτευση όταν δέχεσαι επίθεση είναι σκληρή. Οι  κατακτητές δεν θα δεχτούν εύκολα το ΟΧΙ αφού ακριβώς γι'αυτό έρχονται, για να τα κλέψουν όλα. Ομως αν σκεφτομασταν έτσι, στην Πίνδο δεν θα πήγαινε ούτε ένας φαντάρος. Ούτε στις Θερμοπύλες, ούτε στο Μαραθώνα.... Απέναντι σε αυτές τις επιλογές που θα ψηφίσουν με τη στάση και με την ψήφο τους οι πολιτικοί μας συντομότατα, καλούμε όλους τους χρήστες του Ιντερνετ, και όσους ακόμη έχουν πρόσβαση, σε ένα on line Δημοψήφισμα, να δηλώσουν την δική τους ελεύθερη επιλογή επίσης !! Ωστε, όταν οι πολιτικοί μας επιλέξουν, ότι επιλέξουν, να ξέρουν πέραν πάσης αμφιβολίας και την αδιαφιλονίκητη επιθυμία του ελληνικου λαού. Και κατα πόσο την αντιπροσωπεύουν ή όχι.



Και κάτι για όσους δεν ψηφίζουν παραθέτοντας 
τις όποιες αντιρρήσεις τους και επιχειρήματα. Υστερα απο τη χθεσινή ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων, και "επιτυχιών" της κυβέρνησής μας, θυμίζουν κάπως αυτούς..

Το θαύμα που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι 
σε λίγο να μήν θυμίζει ολόκληρη η Ελλάδα αυτούς

(Ο ιστότοπος αυτός δεν αποτελεί προσωπική φιλοδοξία ούτε αναρτήθηκε για δημόσια συζήτηση περί του θέματος. Σίγουρα υπάρχουν παρα πολλοί άλλοι ιστότοποι για να γίνουν  αυτά. Δημιουργήθηκε μόνο επειδή τίθεται η ανάγκη ενός μεγιστου δυνατού συγκεντρωτικου αποετελέσματος. Γι'αυτό καλούνται όλοι οι μπλόγκερς, χρήστες όπως και τα φορουμς να παραπέμπουν εδώ για την εν λόγω ψηφοφορία και να την διαδώσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Ακολουθούν συμπληρωματικές πληροφορίες για όσους δεν έχουν ασχοληθεί επισταμένως με την κρίση. Οι άλλοι όλοι θα τα έχουν σίγουρα διαβάσει, σε κάποια μορφή, στις εκατοντάδες ιστοσελίδες ή άρθρα περί του θέματος τους τελευταίους μήνες)


Γιατί να ψηφίσω;

Γιατί στο συγκεκριμένο δάνειο διακυβέβεται η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας πέραν της οικονομικής. Πιο συγκεκριμένα υστερα απο χθεσινό δημοσίευμα και σχόλια κυβερνητικού εκπροσώπου

"Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.

Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της..
.
"


 Κυρίες και κύριοι,

Όλοι φοβόμαστε πώς την στιγμή της αλήθειας, η κυβέρνηση,όπως τόσες άλλες στο παρελθόν, και τόσοι άλλοι πολιτικοί, μπορεί να δεχτεί το 1. Δηλαδή την παράδοση άνευ όρων που στην προκειμένη περίπτωση λέγεται δάνειο με ληστρικούς - κατακτητικούς όρους, ύστερα απο μια οικονομική πολυμέτωπη επίθεση μηνών. Τότε η κυβέρνηση θα παρουσιάσει  τις επιλογές της σαν μονόδρομο, αν όχι σαν διεθνή επιτυχία.

Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι αν αυτό συμβεί θα συμβεί μόνο επειδή συμφέρει αυτους που "έκλεισαν τη δουλειά", όσοι είναι αυτοί. Επειδή πληρώθηκαν γι'αυτό. Ο ελληνικός λαός, μπορεί να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά του, όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ύψος του επιτοκίου. Εν συντομία αποδεικνύεται αυτό εδώ, για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει απο κοντά την κρίση, ώστε να επικεντρώσουν στην ψηφοφορία και να ψηφίσουν τώρα, αφού πλέον δεν υπάρχει χρόνος ουτε για συζητήσεις ούτε για περισσότερες σκέψεις.

Αν κάποιος είναι επισφαλής στο να χρεοκωπήσει, και του δανίσει κάποιος 150 δις, με 5%, η επισφάλεια δεν γίνεται μικρότερη, απο το να του δανείσει με 1%. Ισα ίσα, επειδή οι αυξημένοι τόκοι επιβαρύνουν κι άλλο το προυπολογισμό του, η επισφάλεια γίνεται μεγαλύτερη. Την ίδια στιγμή, το 4% διαφορά, δεν αρκεί για να καλύψει τον πιστωτή σε περίπτωση χρεοκοπίας του δανειζόμενου. Προκειμένου να καλυφθεί το ποσό που θα έχανε ο πιστωτής, αν ο δανειζόμενος δεν πλήρωνε καθόλου (150 δις σε περίπτωση χρεοκοπίας) με το 4%, αν κάνετε το λογαριασμό, χρειάζονται 25 περίπου χρόνια. Μετά δηλαδή απο 25 χρόνια, ο πιστωτής έχει πάρει απο τους αυξημένους τόκους όλο το κεφάλαιο, οπότε σε περίπτωση χρεοκοπίας τουλάχιστον δεν χάνει όσα έδωσε.

Αρα, οι αυξημένοι τόκοι, είναι απλά τοκογλυφία, με πρόσχημα τα άσχημα δημοσιονομικά της Ελλάδας. Αν τα δημοσιονομικά μας ήταν τόσο άσχημα, απλά δεν θα μας δάνειζαν.

Δημοψήφισμα δεν έγινε, που μπορούσε κάλιστα να γίνει, on line. Η κυβέρνηση άνοιξε ολόκληρη πήλη "Δημόσιας διαβούλευσης" στην οποία θα μπορούσε εδώ και καιρό να αναρτήσει το παρόν δημοψήφισμα, έστω και άτυπα. Ομως δεν το έκανε. Ήταν γιατί έκρινε ότι κανείς δεν θα  εμπιστευόταν ενα δημοψήφισμα στην διαδικτυακή πύλη της κυβέρνησης, ή  επειδή αδιαφορει για την γνώμη όσο και την επιθυμία της πλειοψηφίας του λαού τον οποίο αντιπροσωπεύει; Μια φορά εδω θα την υποχρεώσουμε να λάβει υπ'οψη της και μάλιστα σοβαρά τόσο τη γνώμη όσο και την επιθυμία της πλειοψηφίας.

Με την παρούσα ψηφοφορία θέλουμε να κάνουμε γνωστό στην κυβέρνηση πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι την υπογραφή ενός ακόμη δανείου με ληστρικούς όρους θα την θεωρήσουν όλοι εσχάτη προδοσία. Ωστε να το έχουν υπόψη τους αυτοί που σκέπτονται να το κάνουν, αν το σκέπτονται, πρίν το κάνουν.

Είναι μια μεγάλη πίεση και καλούμε όλους, όλα τα μπλόγκ, όλα τα φόρουμ, όλους τους χρήστες στο Ιντερνετ, να ψηφίσουν εδώ, όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε η άποψη αυτή δια της πλειοψηφίας, να παρουσιαστεί και να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου